项目信息

项目名称:The First Inclusive School in Tel Aviv - Bikurim

Slogan:

项目地址:Tel Aviv

申报单位:Shani Hay Design LTD

申报类型:空间设计专项-生活美学设计类

设计负责人:

联系方式:(VIP会员可查看,请先登录)

分享: 199

设计面积:

设计时间:2019

项目简介:

A flagship project designed to support the inclusive learning model for all students by rethinking the school's interior design. Bikurim Elementary (2000sqm) supports the integration of students with disabilities into regular classrooms, with the understanding that each child is unique. 25% of students have physical disabilities, or are on the autistic spectrum. 
项目展示

The design strategy was to create an environment that encourages collaboration while celebrating the diversity of students. We divided the space to include different classes and treatments, such as physical therapy, yoga/meditation, and individual study. Each room is walled with glass to support the inclusive philosophy. Special attention was given to the public spaces between the classrooms, which were designed to encourage study through play.

The concept of a group circle was used to create a circular seating bench split into two halves, allowing for different seating arrangements wherever possible for any child wanting to join in, for example, a child in a wheelchair. Additionally, a puzzle shape motif is repeated throughout the design reflecting the uniqueness of each child and how when all are brought together, create a whole. Custom-made flexible furniture is situated alongside intimate soft nooks in each classroom. Calm colors and wooden materials were used to avoid emotional overload. The design process evolved through conversations with pedagogues that specialize in inclusive learning.

We believe that this unique project raises awareness and serves as an example for other municipalities to implement into their own school systems. It is my studio's mission that the 21st century educational environment will continue to embrace and implement inclusive learning so that all children grow up being equal partners in society.

My studio was humbled to introduce this design model to Tel Aviv, especially one that had not yet been explored in depth. The challenge in developing the design strategy was to translate the accessibility, equality and flexibility of universal design into a physical environment that would support and encourage pluralistic learning. This project with its unique design creates a learning environment that strongly enhances the achievements and overall feeling of belonging amongst the students. The space becomes a vital and productive tool that encourages the child's natural playful approach while learning and enjoying, no matter his/her mental or physical abilities. Many of the custom-made objects were specifically designed as learning tools, encouraging their creative thought.