项目信息

项目名称:上坤云栖时光营销中心

Slogan:

LESTYLE 丨大隐于世的云水桃源

项目地址:苏州

申报单位:上海乐尚装饰设计工程有限公司

申报类型:创新体验空间-地产人居类

设计负责人:周平

联系方式:(VIP会员可查看,请先登录)

分享: 641 点此投票

占地面积:50141㎡

设计面积:1300 ㎡

建成时间:2020 年7 月

企业简介:

上海乐尚设计成立于2004年,是集室内设计和软装设计于一体的全案室内设计机构,为全球高端地产和商业公司提供针对酒店、会所、办公商业、销售中心、样板房及精装住宅的专业设计服务。16年的发展,公司现有130多人的专业设计团队,秉承“创意自由、规划严谨”的理念,在卓越的设计管理前提下,关注客户需求,实现优雅、简约、不拘一格的创意设计,提供超越客户期望的专业服务。

项目展示

君到姑苏见,人家尽枕河,苏州一座飘在水上的城市,乐尚设计以苏州水运文化中的代表“船”来作为艺术元素,一半承载着过去,一半衔接着未来,见证了城市的沧桑巨变,延续了璀璨的丰厚的文化记忆。

Suzhou is a city floating on the water. LESTYLE takes the representative "boat" in Suzhou's water transportation culture as an artistic element. Half of it carries the past and the other half carries the future. It has witnessed the great changes of the city and continues the brilliant and rich cultural memory.

在建筑外形上,建筑设计倡导的唐纳德·贾德的“极简主义”风格,采用简单的几何体块为设计主导元素,强调了作品的完整性。
In terms of architectural appearance, Donald Judd's "Minimalism" style advocated by architectural design adopts simple geometric blocks as the main design elements, and emphasizes the integrity of the works.

在云栖时光里拾级而上的“旋转芭蕾”
步入入口正厅,面前犹如序幕缓缓拉开,也像一场舞台剧开始,沿着旋转楼梯拾级而上,恰似旋转芭蕾。乐尚设计在动态的曲线与静态的空间形成了鲜明的对比,以富有冲击力的视觉效果,带给人深刻的情感共鸣,不做过多的修饰,即体现几何形体与空间艺术的本质。 

When you enter the main hall of the entrance, you will feel like a prologue slowly before you. It will also be like the beginning of a stage play. You will walk up the stairs like a whirling ballet. Dynamic curve and static space form a sharp contrast, with the impact of visual effect, bring people a deep emotional resonance.



前厅旋转楼梯
穿过上坤10年追忆似水流年品牌展示区,乐尚设计采用简约线条的木质展台姿态优雅的独立于双层挑高的前厅之中,虚空的灵动意境与实质的沉稳质感的木质元素形成了对比,在碰撞下交汇融合构成深刻的场景体验。

Through the exhibition area of Shangkun's ten years of reminiscence, the simple line wooden exhibition stand is elegant and independent of the double-layer high vestibule. 

沙盘区品牌展示区
咖啡的浓香唤醒对远方的渴望

洽谈区乐尚设计以咖啡馆的形式与格调来呈现,营造轻松融洽的空间氛围,达成美好观感的前置条件。每一个小型交流场域的界分均模拟了咖啡馆的座位布局,强化咖啡馆的温和气质与社交情境的亲近距离,注重人于空间内寻得一方静谧或达成深谈的诉求,真正切中人的诗意体验。

The boundary of each small communication field simulates the seat layout of the coffee shop, strengthens the intimate distance between the mild temperament of the coffee shop and the social situation, and pays attention to people's seeking for peace and quiet in the space or reaching the demand of deep discussion, so as to truly touch the poetic experience of people.

洽谈咖啡吧区
静室云守护,空门云往还
云栖良自嘉,云与身俱闲
“我们种了一棵生命之树”,这棵树承载了生命力,也带给了我们一个有生命力及有活力的空间,“书吧”的概念,阶梯式的图书馆可以随时坐下来阅读与交流,不断丰富的书籍是物理与精神世界逐步深入的相互呼应。

"We have planted a tree, a tree of life". This tree carries the vitality of Shangkun, and also brings us a living and dynamic space. The designer adds the concept of "book bar", and the ladder library can sit down to read and communicate at any time. The ever-increasing number of books is the mutual echo of the physical and spiritual world.

夏夜,一切显朦胧,空气也变得清馥。林下水边,丛草间,流萤飞过,三三两两,忽上忽下,那么轻巧飘忽,引起我们多少多少童心的好奇与陶醉。

Summer night, all hazy, the air has become clear fragrance. Under the forest, by the water, among the grass, the fireflies fly by, three or two, up and down, so light and flighty, causing us how many childlike curiosity and intoxication.


休闲阅读区
闲情偶记——共度美妙的手作时光

从销售中心到未来社区中心,家庭是人们生活最重要的场所,社区则是民众生活最基本的单元,通过制造体验区域,营造邻里互动氛围以及打造互动种植区域,完成一个充满活力的社区中心,以此实现美好环境与幸福生活的共同缔造。

From the sales center to the future community center, the family is the most important place for people's life, and the community is the most basic unit of people's life. 


手作区

在这个复合功能的美学馆中,我们将展示下一代的生活方式,这里集中了客户群体之间的体验/感动/交流/放松/喜好/家庭/有益/有机生态,汇集了生活的艺术与智慧,一个精神领域的公共空间,创造一处能让身心安顿,心灵停泊的的场所。

In this multi-functional aesthetic Museum, we will show the life style of the next generation. Here, we will focus on the experience / moving / communication / relaxation / preferences / family / beneficial / organic ecology between the customer groups. It gathers the art and wisdom of life, a public space in the spiritual field, and creates a place where the body and mind can settle down.

平面图
项目名称:上坤云栖时光营销中心
项目地址:苏州
开发商:上坤集团
项目面积:1300㎡
竣工时间:2020年7月
室内设计:上海乐尚设计
设计总监:周平
甲方团队:俞玮、胡旭阳、徐靓、钮剑平
硬装团队:袁盛梅、胡小威
软装团队:许蓓蓓、刘洺萁
摄影:三像摄  、袁盛梅
视频制作:一起设计