项目信息

项目名称:吴江建发悦江南下叠

Slogan:

以空气、光线、音律、温度塑造诗意的空间

项目地址:苏州

申报单位:上海乐尚装饰设计工程有限公司

申报类型:空间设计专项-生活美学设计类

设计负责人:周平

联系方式:(VIP会员可查看,请先登录)

分享: 314 点此投票

设计面积:333

建成时间:2020.09

企业简介:

上海乐尚设计成立于2004年,是集室内设计和软装设计于一体的全案室内设计机构,为全球高端地产和商业公司提供针对酒店、会所、办公商业、销售中心、样板房及精装住宅的专业设计服务。16年的发展,公司现有130多人的专业设计团队,秉承“创意自由、规划严谨”的理念,在卓越的设计管理前提下,关注客户需求,实现优雅、简约、不拘一格的创意设计,提供超越客户期望的专业服务。

项目展示


一簇林亭返照间,门当官道不曾关。花深远岸黄莺闹,雨急春塘白鹭闲。载酒客寻吴苑寺,倚楼僧看洞庭山。——韦庄



自然情趣与文化精神相融会,以园林之意表空间的内核所在。将地域、自然、文化、材质等转化为独特的视觉语言,借由视觉所衍生出的五感,来解读空间的内在,以空气、光线、音律、温度塑造诗意的空间。


Natural interest and cultural spirit are integrated, and the garden is the core of space. Transform the region, nature, culture and material into the unique visual language, and interpret the inner space through the five senses derived from the vision, and shape the poetic space with air, light, rhythm and temperature.



以人、空间、时间的相对关系作为思考延伸,审慎探究其背后所承载的居住方式。将自然转化为空间中的元素,大理石所拼接的墙面,水墨的纹路荡漾在空间,而木饰面的拼接与格栅的重合,光影自由流动,尺寸的游离变化,营造出静谧、闲逸、纯粹的情感体验。


Take the relative relationship between people, space and time as an extension of thinking, and carefully explore the living mode behind it. The nature is transformed into the elements in the space. The marble walls and ink lines ripple in the space, while the wood veneer stitching overlapped with the grille. The free flow of light and shadow and the free change of size create a quiet, leisurely and pure emotional experience.


20201029/f5e0d09cfa72e174629a5ef6d120af91ba9e8f5b.jpeg

20201029/65c764accbfde88659c3fd292f83ab1080fa6b0a.jpeg


空间的结构与自然产物相互结合、合为一体。实现空间整体性的同时,更注重空间的布局性和组织性,渗透着设计的构成元素,是经过衡量与思考,并赋予其意义。


The structure of the space and the natural products are mutually combined and integrated. While realizing the integrity of the space, more attention is paid to the layout and organization of the space, permeating the elements of the design, is measured and thought, and give its meaning.


乐尚设计着力于空间的结构性与材料的选择性,以一种材料、一件物件,一个空间为起始点,让参观者去感受,去思考,代入情景式的去想象。木质的质感温润着空间的每一处,光线的透射与流动的空气,以材质的特性来填充空间,材质因温度与湿度的改变,让它得到因有的发挥,在理性与感性取得完美平衡刻度。


Le Shang design focuses on the structure of the space and the selection of materials. With a material, an object and a space as the starting point, it allows visitors to feel, think and imagine in the context. The texture of wood is warm and moist in every part of the space. The transmission of light and the flowing air fill the space with the characteristics of the material. The change of the material due to temperature and humidity allows it to play its due role, achieving a perfect balance scale between rationality and sensibility.




生活的大场景与美学的小细节穿插交织,连贯着山水元素。每一处的空间都有最为纯真的本色呈现,每一处都有着自己的独特之处。


The big scenes of life and the small details of aesthetics are interwoven, and the landscape elements are coherent. The space of each place has the most pure instinctive quality to present, each place has its own unique place.


RENDERINGS
效果图



项目名称:吴江建发悦江南下叠样板间
项目地址:苏州
开发商:建发房产
项目面积:333㎡
时间:2020年6月
甲方团队:建发房产苏州设计团队

硬装设计:上海乐尚设计

硬装团队:刘广力、刘锦、钱芝君、曹炜
软装设计:漫思设计
摄影:何爱