邮件报名 点击下载表格
返回顶部
项目信息

项目名称:珠海华发·卓凡中心展示区

Slogan:

都市人文 雅静自然

项目地址:广东 珠海

申报单位:GND设计集团

申报类型:景观设计专项-生活美学设计类

设计负责人:

联系方式:(VIP会员可查看,请先登录)

分享: 241

占地面积:暂无

容积率:9.4

绿化率:40%

设计时间:2018年10月

项目简介:

港澳之间,百岛之城,珠海是一座花园式的海滨宜居城市,华发卓凡中心择址大湾区门户正席,荟萃酒店、商业、办公等多种功能业态,打造湾区高端综合体星座标。

在华发卓凡中心景观设计中,华发集团携手GND设计倾力打造,以产品的全局性思维方式来把控空间,深度研发商业景观,以人的体验为出发点,关注自然、人文、艺术、色彩、材质,勾勒出美学与实用并存的现代和风。通过材质细节与精致的制作工艺,构筑一处现代、国际、高端、艺术的美学体验场所。


项目展示

毗邻珠澳滨河美景


港澳之间,百岛之城,珠海是一座花园式的海滨宜居城市,华发卓凡中心择址大湾区门户正席,荟萃酒店、商业、办公等多种功能业态,打造湾区高端综合体星座标。

Adjacent to Zhuhai Riverside


Between Hong Kong and Macao, Zhuhai is a garden-style coastal city with livable environment and hundreds of islands. Huafa Zhuofan Center is located at the gateway of Dawan District. It has a variety of functional businesses including hotel, commercial and office to create a symbolic high-end complex in the Bay Area.

工学与美学的碰撞


在华发卓凡中心景观设计中,华发集团携手GND设计倾力打造,以产品的全局性思维方式来把控空间,深度研发商业景观,以人的体验为出发点,关注自然、人文、艺术、色彩、材质,勾勒出美学与实用并存的现代和风。通过材质细节与精致的制作工艺,构筑一处现代、国际、高端、艺术的美学体验场所。


Collision between Engineering and Aesthetics


In the landscape design of Huafa Zhuofan Center, GND design cooperated with Huafa Group to grasp and control the space with product's overall thinking, deep research and development of commercial landscape, taking people's experience as the starting point, paying attention to nature, humanities, art, color and materials to outline the modern and harmonious style of aesthetic and practical coexistence. Through the material details and exquisite craftsmanship, a modern, international, high-end and artistic aesthetic experience venue was built.


水晶投射璀璨光斑


景观设计以纯粹简约的设计手法,以“水晶光斑”概念贯穿设计始终。设计摆脱常规空间的界分感,在方正的基础上超越提升,在空间结构、铺装、小品中切入简洁而富有创造性的水晶体块,变化而富有韵律的光斑,从而引导空间氛围的延展,创建艺术性共享空间。


Crystal Casts Bright Light Spots


The landscape design adopted pure and concise technique and the concept of “crystal spot” runs through the design. The design got rid of the sense of division in the conventional space and improved on the basis of squares to inject simple and creative crystal blocks in the space structure, pavement and ornaments. With the changing and rhythmic spots, the atmosphere expanded to set up an artistic sharing space.

虚与实,显与隐


入口广场由礼序前厅和特色广场两个空间构成,后退的景墙设计弱化城市与宗地的界分感,同时空间更显开阔大气而又不至于一览无余,简单中的微妙转折,更新着人们的视觉感受。


Virtual and Real, Explicit and Implicit


The entrance plaza consists of two spaces, the ceremonial lobby and the characteristic plaza. The receding façade design weakens the sense of boundary between the city and the venue. At the same time, the space appears more open and broad to avoid taking in everything in a glance, and the subtle twists and turns in the simpleness has updated people's visual experience.

值得一提的是艺术玻璃景墙,功能上起到障景、展示作用,设计上水晶光斑元素在竖向立面得以延伸,采用新技术新工艺融构出别具一格的视野景象,营造出科技时尚的当代气息。


It is worth mentioning that the art glass wall functions as a barrier and display. The design of the crystal spot element is extended in the vertical façade, and the new technology and crafts are utilized to construct a unique vision to create a technological and fashionable contemporary atmosphere.


前庭后院环境共生


Front Courtyard and Backyard, Environment Symbiosis


步入前庭广场平面与立体感交织,生长的线条使得空间交叠的笔触间似有无限的深度感,利用空间布局规划和材料的用心设计将景观感最大化。


Step into the forecourt square, the flatness and three-dimensional appeal interweaves where the growth of the lines makes the overlapping strokes among the spaces seem to have an infinite sense of depth, and the utilization of spatial layout planning and material design help to maximize the landscape perception.

休闲后庭院一条轻流的小溪将建筑与景观自然相连,以极简的语汇、减法的手笔诠释当代艺术气息元素。随光而变,空间气韵流动而又静美,于简雅质朴中,彰显典雅有力的存在感。让人不知不觉脱离了日常,沉浸于自然与梦幻的感知中。


A gently-flowing creek in the leisure backyard connects the building to the landscape naturally, and interprets contemporary art atmosphere with minimalist vocabulary and subtraction. As the light changes, the space is flowing quietly in the air and it shows an elegant and powerful sense of existence in the simpleness and modesty. People are unknowingly out of their daily lives and immersed in the perception of nature and dreams.

大小各异的水晶光斑体块围合成一个独特的景观亭,同时也可作为展示空间使用。体块组合、连续、重叠的变化,形成舒适均衡的视觉效果。


Crystal light blocks of various sizes are combined into a unique landscape pavilion and can also be used as a display space. The block combination, continuous and overlapping changes create a comfortable and balanced visual effect.

清新干净的原木色,简雅户外沙发,别致的艺术品,渲染出一份恬静舒惬的氛围。


Fresh and clean wood color, concise and elegant outdoor sofas and chic artwork together convey a calm and cozy atmosphere.

亭的设计采用借景手法,于此处向外观景,美景犹如框景挂画一般,蓝天白云,日出日落,展现在眼前,自然和谐,宛如天成。亭与周边环境完美融合,却又出类拔萃,呈现出完美的庭院空间。


The design of the pavilion adopts the scenery borrowing method. The view is beautiful here looking out as a frame painting, where the blue sky and white clouds, the sunrise and the sunset are presented in front of the eyes, and it is harmonious just like a wonderful working of nature. The pavilion blends perfectly with the surrounding environment, yet distinguishes to show the perfect courtyard space.

连绵的地景,搭配轮廓分明的音乐草地灯,通过这些简单而微妙的关联,与整体设计元素相呼应。绿植墙的设计让绿在立面上得以延续,塑造出了空间的多维层次感。


The rolling landscape with well-defined musical grass lights echoes the overall design elements through these simple and subtle connections. The design of the green wall allows the nature atmosphere to continue on the façade, creating a multi-dimensional sense of space.

本案整体空间着力简单纯粹的场景,将水晶光斑进行重构与想象,回归本真,革新的空间美学理念,营造丰盈而开放的体验感。


The overall space of this case focuses on concise and pure scenes, reconstructs and visulizes the crystal spot imagination to reture to the original and innovative spatial aesthetics, creating a rich and open experience.