项目信息

项目名称:万科麓山

Slogan:

回归本真 构建日常

项目地址:深圳 龙岗

申报单位:GND设计集团

申报类型:景观设计专项-生活美学设计类

设计负责人:

联系方式:(VIP会员可查看,请先登录)

分享: 191

占地面积:暂无

容积率:暂无

绿化率:暂无

设计时间:2019年06月

项目简介:

万科麓山位于银湖山麓,拥有得天独厚的自然生态资源。是深圳万科打造的集地铁与路网交通、三大公园、万科品牌物管等配套于一体的低密宜居社区。
项目展示

万科麓山位于银湖山麓,拥有得天独厚的自然生态资源。是深圳万科打造的集地铁与路网交通、三大公园、万科品牌物管等配套于一体的低密宜居社区。

Vanke Lushan is located in the foothills of Yinhu Mountain and has unique natural ecological resources. Built by Shenzhen Vanke, it is a low-density and livable community that integrates subway and road network transportation, three major parks, and Vanke brand property management,

大区景观设计深入解读城市与建筑关系,从生态、礼仪、流线、空间等角度构思主题,以多维视角塑造复合共生景观。

With deeply interprets the relationship between the city and the architecture, the landscape design of the region conceives the theme from the perspectives of ecology, etiquette, streamline and space, shaping the composite symbiosis landscape from a multi-dimensional perspective.

设计概念

△Concept of Design


生态丨将城市绿地与项目有机组合,功能叠加。

场地西侧紧邻深圳三号城市绿化带,设计团队希望社区的景观可以与城市景观相促相融,成为一个有机的整体。为居民与社群提供一个生活、交流、私密性又互动性的全新生态社区;一个既能满足居民生活的需求、又能承载成长记忆的人文社区。

EcologyThe urban green space and the project are organically combined and the functions are superimposed.

The west side of the site is adjacent to the city’s No.3 green belt. The design team hopes that the landscape of the community can melt in the urban landscape to become an organic unit, which provides residents and communities with a new ecological community for living, communicating, being private and interactive, and a humanistic community that can not only meet the needs of residents' lives but also carries the memories of growth.

友好邻里花园:不仅仅是公园,更是邻里中心

△Friendly Neighborhood GardenIt’s more a neighbor communicating center than a garden.


礼仪丨礼者,天地之序也。”——《乐记》

Etiquette“Etiquette, enabling the world to follow its orders.”——Records of Music

借鉴传统庭院造园模式,以五重空间规划营造尊贵的归家空间体验,强调视线的纵深,引出无限想象的空间韵律感,营造舒适的居住体验。

Drawing on the traditional courtyard gardening mode, the five-shades-space plan is used to create a noble homecoming experience, emphasizing the depth of the line of sight, leading to the spatial rhythm of infinite imagination and creating a comfortable living experience.

主入口轴线干净流畅,利用流线设计和高差处理,将人性化的功能与对细节的思考融入立体景观,实现更多元的层次与空间变化。

The main entrance axis is clean and smooth, and the design of streamline and height difference is used to integrate the humanized function and the thinking of the details into the three-dimensional landscape to realize the multiple levels and spatial changes of the space.

主入口场景插画

△Main entrance scene illustration


流线丨绿荫归家,多维角度绿化,匠心雕琢四季风景。

StreamlineGreen plants that are designed in multi-dimensional angles to carve the sceneries in four seasons with ingenuity along the way home.

考虑到当地的天气,我们对园路两边植物的种植密度、树种选择及配置方式进行重点研究。为住户营造夏季绿荫、冬日暧阳的归家体验感。

Taking into account the local weather, we focus on the planting density, tree species selection and configuration methods of plants on both sides of the garden road, which create a sense of homecoming for the residents in the summer shade and winter sun.

林荫归家场景插画

△Illustration of going home in shades


空间丨我们希望人们可以真正的享受户外空间,设计打造诸多活动休憩空间

SpaceWe hope that people can really enjoy themselves outdoors so that various rooms for rests and activities are created.

中心庭院休闲廊架与活力草坪、树阵广场做了细致的功能分离,既彼此独立又互相依存。满足邻里的户外社交需求,提供舒适的休息活动空间,设计在有限的空间内构建日常生活方式的诗性时间。

Delicate functional separation is conducted between the central courtyard leisure porch and the vital turfs as well as the tree plaza, making these parts rely on each other while standing alone. Such design meets the outdoor social needs of the neighborhood, provides a comfortable resting space, and builds the poetic time in daily life in a limited space.

社区会客厅场景插画

△Illustration of meeting room of the neighborhood


设计关注每个年龄段的运动需求,为生活注入活力,在整体景观动线上增添满足不同年龄段、不同户外需求的空间功能。

The design focuses on the sports needs of each age group, injects vitality into life, and adds functions to the space to meet the various outdoor needs of different age groups on the overall landscape circulation.

儿童乐园按年龄段划分,满足全年龄段儿童的成长需求,严格控制所有尺度与细节,确保自然和安全。在这里孩子们可以尽情的攀爬、玩耍,无论是喜欢运动的还是喜欢艺术的孩子都能在里面尽情发挥自己的想象力和创造力。

With strict control of all scales and details to ensure nature and safety, children's playgound is divided by age to meet the growth needs of children of all ages. Here, children can climb and play and do whatever they prefer, they can enjoy their imagination and creativity no matter they favor arts or sports.

儿童乐园场景插画

△Illustration of the Children’s playground

当入夜寂静,暖黄的灯光成为归家时最清晰的指引。

When dark gradually covers the sky, a warm light is the clearest guide when returning home.

空间是生活的,也是用来想象的。梦享家极度重视客户感受与体验,让空间回到本质,唤醒每一个深圳人对美好生活的期待与无限想象。

Space is used to living and also to imagine. The dream house attaches great importance to customer’s feelings and experiences, makes the functions of space return to its essence, and awaken unlimited expectation and imagination of Shenzhen residents for a better life.