项目信息

项目名称:Alpha House

Slogan:

项目地址:Bali, Indonesia

申报单位:Alexis Dornier Studio

申报类型:创新体验空间-地产人居类

设计负责人:

联系方式:(VIP会员可查看,请先登录)

分享: 697

占地面积:280 m²

设计面积:280 m²

容积率:

绿化率:

设计时间:2019

项目简介:

architecture should express and evoke a distinctive meaning or topic. in this case fluidity stands for the way forward, expressing the joy for and of creation.

项目展示


the ground floor holds the living room that opens to the garden area and overlook it’s lush surrounding. a pool runs parallel to the building direction and reflects its wavy character in the water plane. the layout is simple, practical, and repetitive. the building’s east-west orientation provides self shading and shields off neighbors.

屋顶设有起居室,并且起居室通向花园区,能够俯瞰周围郁郁葱葱的环境。 游泳池平行于建筑物方向延伸,并在水平面上倒映出波浪形状。整体布局简单且实用。 该项目在东西向提供自我遮蔽,并与邻居隔绝。

materials used are walls with kerobokan stone, a local hard sandstone found in the vicinity of the side, and represents a traditional material that people use for their constructions in bali. however different in their shape, the suspended wooden ceiling adds warmth to the place and tied the ceilings into one experience.

墙体使用kerobokan石材,该石材是当地的硬质砂岩,是巴厘岛人们在建筑中使用的传统材料。然而, 悬吊式且不规则的木制天花板,为该场所增添了温暖

breaking down it’s volume into two distinctive stacks makes this building read as a single-story typology. on the design process, we wanted to define the articulation of the roof in a way to disguise the bedrooms upstairs, while surrounding the spaces with soft surfaces. as a consequence, views are framed by fluid lines and evoke a sense of protection.

将其体积分成两个不同的堆栈,呈现建筑的内在故事, 在设计过程中,我们希望定义屋顶的椽以掩盖楼上的卧室,同时用柔软的表面围绕空间。 最后呈现流畅的线条框,唤起一种保护感。



rid shells have always done it for us, as they suggest interesting and new ways to define roofs. in the case of the ‘alpha house’, walls become the roofs and create a silhouette, consisting an iconic and rhythmic pattern that stick, completing the picture of an exciting object blending intensity environment-with the rolling mountain scape of bali in it’s background.

业主希望用有趣的方法来定义屋顶,网格和壳状是我们一直在利用的理念。在项目中,墙体成为屋顶并创造出一个轮廓,展现了标志性与动态感,最终我们呈现了巴厘岛起伏延绵的山峦景观