项目信息

项目名称:祥生 • 宸光悦展示区

Slogan:

祥生 宸光悦 | 拾光于未来 再塑后现代精致居所

项目地址:浙江省杭州市富阳区

申报单位:极地景观设计(杭州)有限公司

申报类型:创新体验空间-地产人居类

设计负责人:王迪

联系方式:(VIP会员可查看,请先登录)

分享: 5702

占地面积:3196㎡

设计面积:2107㎡

建成时间:2020年

企业简介:

极地景观专注于不同尺度的城市生活体验的场地设计。高品质并富有时代特征的作品是我们追求的目标。我们通过对项目的多角度思考与实践,对城市生活与大众行为进行解码,认为任何复杂事物的背后均有问题的核心,就像一个密码,解开密码解决问题的本质是我们设计所追求的。我们的关注尺度跨越室内到建筑城市,结合先进的设计理念与技术,求得众多的甚至是无穷尽的可能性,打造非复制化的城市空间,转而追求具有品质和创造性的新生活环

项目展示



祥生 • 宸光悦


XIANG SHENG CHEN GUANGYUE



"自然中的所有物质是发出来的光,山陵、小溪、空气、以至于我们自己,都是发出的光。这块皱成一团叫做物质的东西投射一道影子,而影子属于光。  " 

 ——路易·康

"All matter in nature is the light emitted, and the mountains, streams, air, and even ourselves are the light emitted. This piece of wrinkle called a substance casts a shadow, and the shadow belongs to light. "

——Louis Kang

  














▌基地现状

STATUS



项目位于杭州西南部--高桥镇,是扼守杭州主城区与富阳区的重要关隘,富阳融杭的主航道与桥头堡。周边交通条件良好,有高速路、高架桥,并且引入轨道交通建设,在主城1小时通行圈内。

The project is located in Gaoqiao Town, southwest of Hangzhou. It is an important pass to guard the main urban area of Hangzhou and Fuyang District. The surrounding traffic conditions are good, with high-speed roads and viaducts, and the introduction of rail transit construction, within the 1-hour transit circle of the main city. 




引入高新产业,周边配套幼、小、初及社区商业配套,临近大型商业文化用地。居住、教育、文化用地配比合理,未来将成为富阳新中心。

Introduce high-tech industries, supporting young, small, junior and community commercial facilities in the surroundings, and close to large commercial and cultural land. The ratio of land for living, education and culture is reasonable, and it will become a new center in Fuyang in the future.














项目位于富阳银湖新区,致力于打造一个年轻活力的轻奢社区,在示范区的设计上,设计师根据对场地的理解与探索,定位打造一处能满足未来生活场景的街区景观示范区。

The project is located in the Yinhu New District of Fuyang, which is committed to creating a young and vibrant luxury community. In the design of the demonstration area, the designers have positioned themselves to create a district landscape demonstration area that can meet the future living scene based on the understanding and exploration of the site.





设计概念

CONCEPT



设计理念从钻石入手,钻石的切割比例与精湛的工艺相得益彰。
在形式上追求一种现代的结构主义景观。
The design concept starts with the diamond, the proportionality of the cut of the diamond is complemented by the exquisite craftsmanship.
A modern structuralist landscape is pursued in form.



设计手稿▽


最终平面▽

景观设计结合未来社区这一概念,在功能上设置了街角滑板运动场、景观特色水景和户外洽谈咖啡区,希望将全新的未来生活感表露于此。

The landscape design incorporates the concept of a futuristic community, with a functional corner skateboard court, landscaped water features and an outdoor negotiation coffee area, hoping to reveal a new sense of future living.


实景平面▽

围绕示范区的视野八方通透,不由得让人好奇明丽的落地窗内人们的对话,缓步拾级而上;宽阔的迎宾大道则充分彰显了打开家门悦纳四海宾的好客情怀。

The vision around the demonstration area is transparent, and people can't help but be curious about the dialogue between the people in the floor-to-ceiling windows. They gradually climb up the level; the wide welcoming avenue fully demonstrates the hospitality of opening the door to accept the world.















· 效果表现图








 铺 装  光与影的启示

Pavement  -  Revelation of light and shadow




设计构思

CONCEIVE



摩登的城市,梦幻的光影。我们受光影的启示,将之线条化设计,应用于景观的铺装之上,寄希为光影的延续,导向人们的视线。

Modern city, dreamy light and shadow. We are inspired by light and shadow and apply it to the paving of the landscape in a linear design, hoping for the continuation of light and shadow, guiding people's eyes.







   -Demonstration area 示范区实景


















一 曲 光 明 与 静 谧 的 协 奏

A concert of light and serenity



伴着潺潺的水声而行,脚步自然放缓,疏影摇曳、细水流深之美需要静静的聆听与观享,一杯香浓的咖啡,落座与老友畅谈一番。夕阳下,华灯起,点点的星光灯与涌泉融为一体,恍惚间有种夜泛富春的感觉......

With the sound of gurgling water, the pace naturally slows down. The swaying shadows and the beauty of the thin water flow require quiet listening and viewing. A cup of aromatic coffee, sit down and have a chat with your  old friends. In the setting sun, the lantern lights up, a little starlight and the spring flow into one, and there is a feeling of rich spring at night ...


· 效果表现图






 水 景  - 光影的重构,景观的延伸

Waterscape - Reconstruction of light, extension of landscape.






▌设计推演

DESIGN


多层结构的设计,几何的棱角,融入现代化的设计手法,将品质感进一步提升。

The design of the multi-layered structure, with its geometric angles, incorporates modern design techniques to further enhance the sense of quality.

自由形式的堆叠组合,打造更为舒适灵活的景观呈现。

The free form stacking combination creates a more comfortable and flexible landscape presentation.

                                 



   -Demonstration area 示范区实景
















一 曲 光 明 与 静 谧 的 协 奏

A concert of light and serenity



夕阳余晖下唤儿回家的声音络绎不绝,游乐场上的孩子在与阳光赛跑,留恋着游乐场上追逐嬉闹的热闹,五彩斑斓的色彩,与坐在座椅上的父母说约定悄悄话的激动。
The sound of calling home in the end of the sunset is endless. The children on the playground are racing with the sun. They are nostalgic for the lively chasing and colorful colors of the playground. excitement.



· 效果表现图

















▌细节营造

A journey through the light



匠心打造,示范区每一寸草木,都凝聚着业主、设计师及施工员们对细节的一丝不苟。我们甚至会对几何地雕高度反复打磨为场景构成完美的视觉感受。

Ingeniously built, every inch of vegetation in the demonstration area is condensed with the meticulous attention to details of the owners. 


精工细造,利用高差的特点在空间形成此起彼伏的多重景观,让细节装点着项目的美好氛围。

Seiko craftsmanship, using the characteristics of the height difference to form multiple landscapes one after another in the space, let the details decorate the beautiful atmosphere of the project.



-END-



项目名称:祥生 宸光悦

宸光悦项目地址:杭州富阳

建成时间:2020.03

景观设计:极地景观设计(杭州)有限公司